Barnens garderober

Här kommer en guidad tur till barnens (minimerade) garderober! De är 3,5 och 1,5 år och båda två har varsin dubbelgarderob i sitt rum. De ytterplagg de använder för stunden finns i hallen och håraccessoarerna (som båda ÄLSKAR att hålla på med) finns i badrummet, i övrigt förvaras allt i dessa garderober.

På bilden ovan ser ni övre delen av storasysters garderober. Översta korgen innehåller ärvda ytterplagg, och nedersta ärvda kläder som ännu inte är i rätt storlek. Den genomskinliga plastlådan på översta hyllan är hennes ”minneslåda”. Under den finns extra madrassdelar (till växasäng) och ett varmt täcke (just nu föredrar hon att sova med bara en filt).

Nedersta delen av vänstra garderoben är avsatt till de kläder som används nu. Placerat långt ner och inom bekvämt räckhåll för en viljestark 3,5-åring som absolut vill välja kläder själv. Byxor och klänningar/tröjor längst ner, och pyjamasar och underkläder på hyllan ovanför. Längst ner i högra garderoben finns en låda med leksaker som inte är så intressanta för stunden, men som gör en comeback då och då. Ovanpå ligger lilla resväskan.

Här har vi lillasysters garderob. Precis som sin storasyster har hon en minneslåda högst upp. I lådan högst upp i högra garderoben förvaras båda barnens mössor och vantar som inte är i säsong (+ baddräkter och armpuffar). I vänstra garderoben finns ärvda jackor och skor som än så länge är för stora, och längst ner i högra garderoben finns kläder och utebyxor/regnkläder som väntar på att växas i. Mittdelen av högra garderoben består av de kläder som används just nu: Klänningar/tröjor, byxor, pyjamasar och strumpor.

Det var det hela. Vill ni veta mer om hur jag tänker kring barn och kapselgarderober har jag skrivit om det här. Och är det något annat ni undrar över är det bara att fråga i kommentarerna, jag svarar så gärna!

4 Svar på “Barnens garderober”

  1. Himla bra jobbat Amanda, både med bloggen och barnens garderober! 💚 Lika inspirerande som vanligt, så glad att jag hittat hit!
    Kram den andra Amandan

    Amanda säger:
  2. Vilken fin blogg du arbetat fram och kul att få läsa dina läsvärda inlägg. Har saknat dem 😊.

    Carro säger:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *