Minimalistisk garderob våren 2020

Som ni vet är jag en vän av kapselgarderoben, och även om jag föredrar att tänka på den som en året-runt-kapsel snarare än en säsongskapsel, så finns det vissa plagg som används mer än andra i perioder. Det här är ungefär vad jag tänkt använda i vår, åtminstone på jobbet och utanför hemmet (hemma hittar ni mig i nio fall av tio i pyjamasbyxor och nån gammal band-tshirt). De plagg som fortfarande finns i butik har jag länkat till eftersom ni brukar fråga, resten är äldre plagg som inte säljs längre.

Vit blus – (samma fast i annan nyans) ett av få ljusa plagg i min garderob, och en favorit!

Mintgrön blus – Faktum är att jag chockade mig själv en smula när jag köpte ett plagg i den här färgen (vilket säger mer om hur lättchockad jag är än om färgen i sig), men är det något jag lärt mig av tidigare misstag så är det detta: Hittar man ett plagg man verkligen gillar och vet att man kommer vilja använda gång på gång är det läge att slå till – och köpa flera. Så när den perfekta blusen dök upp köpte jag den i mintgrönt….

Blå blus – … i någon slags mellanblå färg

Mörkblå blus – … i mörkblått

Svart blus – och naturligtvis i svart, eftersom det är färgernas färg. Så nöjd!

Kortärmad sidenblus – jag är väldigt förtjust i kvalitén på den här tunna sidenblusen, som är perfekt för vår- och sommardagar på jobbet.

Svart t-shirt – jag har flera stycken och använder dem JÄMT.

Blå klänning – Gammal favorit som jag använder året om och har i blått…

Svart klänning – … Och svart.

Ärmlös svart klänning – tunt siden och lös passform = sommarklänningarnas sommarklänning.

Skinnhandskar – för att svensk vår oftast betyder handskar på.

Mörkblå kappa – vintersäsongens stora reaköp, en ullkappa från Filippa K som använts exakt varje dag sedan inköpet i slutet av december. Fantastisk kvalitét och ett väldigt efterlängtat köp.

Grå kashmirtröja – För att man alltid behöver en stickad tröja, oavsett säsong.

Beige ullhalsduk – Det är lite som med handskarna. Svensk vår = halsduk på.

Svarta ballerinas – Man kan ju HOPPAS.

Beige väska – Drömköp 1 (efter lyckad husförsäljning).

Svart väska – Drömköp 2.

Vans – gammal gymnasiefavorit som nu gör comeback i min garderob. Kul!

Boots – Höstfavorit/vinterfavorit/vårfavorit.

Blåa jeans – Check.

Svarta jeans – Check.

Svarta kostymbyxor – som ni nog förstått har jag inget emot upprepning. Dessa byxor har jag i svart…

Blå kostymbyxor – … Och blått…

Grå kostymbyxor – … Och i grått.

8 Svar på “Minimalistisk garderob våren 2020”

 1. Så fin siden har blitt. Har fulgt deg lenge, du er min favorittminimalist:) Veldig inspirerende, gleder meg til nye innlegg.

  Therese säger:
  1. Hur upplever du blusarna i polyester från filippa k? Blir de lätt statiska? Jag använder inte sköljmedel så det är alltid ett bekymmer när jag hittar plagg jag gillar i polyester. Har mycket blusar i viskos… men då måste strykjärnet fram varenda vecka och jag har upptäckt att jag verkligen avskyr att stryka..

 2. Så fina klädval!😊 Den där jackan från Filippa K är ju så fin! Är den stor i storleken eller ”normal”?

  Louise säger:
 3. Hade kunnat kopiera samtlig plagg rakt av, helt och håller min stil <3

  Så fin hemsidan har blivit! Älskar dina inlägg, du gör ett superbra jobb.

  Caroline säger:
 4. Så kul att hemsidan är klar och vad bra den blev !Vårkapseln också fin och inspirerande!
  Vill gärna se om du har mer kläder tex fritids kläder för skogspromenad och utelekar med barnen. Träningskläder
  Mm mm
  Hälsn Linnea

  Linnea säger:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *