Barnens sommargarderober 2020

Det är ovissa tider, men visst ser man med försiktig optimism fram emot sommaren? Jag längtar efter långa lediga dagar utomhus med bad och picknickkorgar, oavsett om det blir på nya platser eller på hemmaplan. Och barnens garderober är redo! I det här inlägget ska vi gå igenom precis alltihop, och vi börjar med lillasysters garderob:

Den består nästan uteslutande av plagg ärvda från storasyster, och så har det alltid varit. Det skiljer knappt två år mellan barnen och eftersom de är födda samma tid på året brukar vi kunna återanvända det mesta. Storasysters garderob har alltid varit större (hon har också haft lyxen att ärva en hel del), men när hon vuxit ur plaggen sparar jag bara det som är i fint skick och som vi gillar. Plagg som är slitna, fläckiga eller illasittande går alltså bort direkt. Jag har också blivit bättre på att rensa ut kläder som visserligen är i bra skick, men som av olika anledningar inte funkar (läs: presenter och ärvda ”finplagg”). Det är ju lätt att tyngas av orimligt dåligt samvete när sådant rensas ut, men å andra sidan: Dina barn, ditt hem – dina beslut. Vem vill avvara tid, energi och utrymme till det man egentligen inte tycker så särskilt mycket om? Om det dåliga samvetet tar över föreslår jag att du tar en bild på barnet i de hopplösa plaggen, och skickar bilden till den som barnet fått dem av. Och sen kan du utan dåligt samvete dumpa plaggen. Att månad efter månad hysa plagg som ändå aldrig blir valda tar för mycket plats och energi.

Men åter till lillasysters sommargarderob! Den utgörs alltså av favoriterna från när storasyster var i samma ålder, och jag gillar den… Inte alls. Barnen har så skilda personligheter och temperament, så det som var rätt då känns helt fel nu. Lite lustigt och ganska fåfängt. För det känns förstås helt omotiverat att köpa en ny garderob bara för att, nu när det fanns en komplett garderob prydligt ihopvikt i en låda här hemma. Så vi använder det vi har och nöjer oss med det, och gör samtidigt miljön och plånboken en tjänst (jag tror nog att barnen skulle uppskatta det mer om vi resonerade om saken). När jag skriver detta hör jag ju hur fånigt det låter, men jag ville ändå nämna det för att ni ska förstå att mina tankar kring sånt här inte alltid och spontant är ”rätt”. Men jag gör, precis som ni, så gott jag kan. Och exakt vad garderoben innehåller i skrivande stund kan ni se i listan här nedanför.

Lillasysters sommargarderob 2020

 • 8 klänningar
 • 4 bodys (varav 3 är linnen)
 • 2 t-shirts
 • 2 hoodies
 • 1 sweatshirt
 • 1 kofta
 • 8 byxor/leggings
 • 2 baddräkter
 • 7 pyjamasar
 • 14 (par) strumpor
 • 2 tunna mössor
 • 1 keps
 • 1 solhatt
 • Skalbyxor
 • Vindfleece
 • Skaljacka
 • 2 fingervantar
 • Regnställ
 • Gummistövlar
 • Sneakers
 • Sandaler
 • Ballerinas/finskor
 • 5 byxor, 5 bodys , 3 par strumpor på förskolan

Alla överdelar hänger på galgar. Nederdelar och pyjamasar finns på hyllan under, strumpor i korgen bakom pyjamasarna. I korgarna på hyllorna under finns kläder som väntar på att växas i.

Barnens sommarskor (förutom stövlarna som brukar lämnas kvar på förskolan).

Ovan ser ni storasysters garderob. Hon har växt så mycket på längden de senaste månaderna, så inför sommaren har nästan hela hennes garderob uppdaterats. Hon har mycket bestämda åsikter om vad hon ska ha på sig och väljer alltid kläder själv, så för att underlätta för alla inblandade har hon fått välja ut de nya kläderna på egen hand. Åtminstone överdelarna. Det är framförallt klänningar som är grejen här, så hon fick välja ut ett antal sådana, och sen gick jag och köpte trekvartsleggings i matchande färger. Alla nederdelar förutom ett par shorts är enfärgade, så hur hon än kombinerar blir det aldrig FÖR tokigt (ja, jag vill att mitt barn ska vara hyfsat välmatchat – so sue me). Vad garderoben innehåller ser ni nedan!

Storasysters sommargarderob 2020

 • 7 klänningar
 • 3 t-shirts
 • 1 långärmad tröja
 • 1 hoodie
 • 7 leggings
 • 2 shorts
 • 7 pyjamasar
 • 14 trosor
 • 14 strumpor
 • 2 tunna mössor
 • 1 keps
 • Skalbyxor
 • Vindfleece
 • Skaljacka
 • 2 fingervantar
 • Regnställ
 • Gummistövlar
 • Sneakers
 • Sandaler
 • Ballerinas/finskor
 • 4 byxor, 2 klänningar, 2 tröjor, 2 par strumpor och 3 trosor på förskolan

Förutom det barnens garderober innehåller nu skulle jag skulle vilja komplettera med varsin somrig finklänning. Annars är vi klara och jag älskar känslan av att ha säsongsskiftet överstökat! Gillar ni att göra detsamma?

3 Svar på “Barnens sommargarderober 2020”

 1. Hade också tänkt ärva neråt men mina barn känns o kså väldigt olika i personlighet så den blir endel begagnatköp till lillebror. Men en hel del kan han ändå ärva och matcha lite annorlunda än med första barnet:)

  Linn säger:
 2. Ordning och reda!
  Kan du visa hela din sommargarderob också!
  Behöver lite inspiration!

  Linnea säger:
 3. Tack för fint inlägg.
  Superfina kläder och garderober tjejerna har. Jag har 1 år och 10 mån mellan mina tjejer och det funkade fint med att lilla ärvde av stora i några år. De har olika kroppsform (stora är kurvig med rumpa och lår och lilla rak kroppsform) och kläderna sitter inte fint på henne längre. Också olika personligheter. Stora är mkt flickig och gillar kjolar och klänningar och lilla får jag inte på en klänning längre. Nu är de inte så små längre. 11 och 13 år och ”sköter” sina inköp själva. Stora samma stil medan lilla är en riktig pojkflicka med mer dragning åt det pojkiga. Har även fått fått en liten tjej till som fyller 4 år i sept. Då hade jag sålt alla kläder och fått börja om på nytt igen. Ganska roligt faktiskt.

  Marina säger:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *