52 områden att rensa i höst

Första helgen i september! Hos mig har den hittills bjudit på fint väder så vi har mest hängt utomhus, men visst känns det i luften att hösten är på väg? Även om det var längesen som åren var terminer för mig så får jag fortfarande samma nystartskänsla när sommaren är över. Blir sugen på ny almanacka, nya anteckningsböcker, nya vanor. Och med mer tid inomhus återkommer peppen på att rensa bort allt det onödiga (för det är ju så man får plats med det viktiga och det roliga). Gissar att det är fler som känner igen den känslan? OM du gör det, men inte vet var du ska börja, delar jag med mig av 52 mer eller mindre utmanande områden att starta med nedan.

  • I köket: Utgången mat, skadat/kantstött glas och porslin, trasig utrustning, onödiga dubbletter, kvitton/kuponger/menyer/recept, överflödigt glas och porslin, glas/tallrikar/skålar som barnen vuxit ifrån, överflödiga förvaringsbukar och matlådor.
  • I badrummet: Produkter du inte använt det senaste året, gammalt smink, produktprover, utgångna vitaminer och mediciner, överflödiga håraccessoarer, badleksaker som inte används.
  • I vardagsrum: Bokhyllan, CD-skivor och böcker, spel och pussel, överflödiga dekorationer, överflödiga möbler, foton, ALLT du egentligen inte gillar eller har användning för.
  • I sovrummet: Överflödiga dekorationer, slitna sängkläder, innehållet i sängbordet, skrymmande möbler.
  • I barnrummet: Trasiga leksaker, oälskade leksaker, leksaker barnen vuxit från, barnkläder, teckningar och pyssel, ytterplagg, skor, uteleksaker.
  • I garderoben: Slitna nattplagg, slitna/överflödiga/oanvända träningskläder och badkläder, slitna underkläder, kläder och skor som aldrig blir valda, överflödiga accessoarer.
  • Övrigt: Linneskåpet, garaget, vinden, förråden, hallen, överflödiga möbler/förvaring, städskåpet, jul- och påskdekorationerna som aldrig blir valda, överflödigt present- och pysselmaterial, hemmakontoret, husdjursrelaterade saker, verktyg, trädgårdstillbehör, sportutrustning.

Var börjar ni?

Ett svar på “52 områden att rensa i höst”

  1. Överallt med andra ord 😂 jag ska köpa lite nytt till linneskåpet o sedan rensa ut.

    Linda säger:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *